Kesimpulan Keputusan Percubaan Klinikal untuk Pesakit Diabetes

Nature's own pure brown rice powder for diabetics

Pada tahun 2016, O'Seeker Food Industries Sdn. Bhd telah menaja Jabatan Ubatan Sains Malaysia, Kota Bahru, Kelantan, Malaysia untuk mengkaji kesan minuman serbuk beras segera Nature's Own terhadap kawalan glisemik, lipid profil dan tekanan darah pada pesakit diabetes.

 

Menyediakan Khasiat yang Berpatutan Melalui Teknologi

O'Seeker Food Industries Sdn. Bhd adalah perintis dalam menghasilkan serbuk beras perang segera Nature's Own sejak daripada 1984 dengan menggunakan teknologi unggul di mana bijian beras perang berkembang pada suhu dan masa tertentu sehingga ia mengintegrasi menjadi bentuk serbuk perang dapat dikekalkan dan mudah diserap oleh tubuh manusia kita.

 

Kesimpulan Keputusan Percubaan Klinikal

1. Serbuk beras perang segera Nature's Own sebagai makanan tambahan pesakit diabetes jenis 2 yang menunjukkan kesan yang baik, terutamanya dalam mengurangkan jumlah kolesterol, kadar trgliserida dan tekanan darah.

2. Gamma oryzanol dan kandungan serat dalam bran beras mengurangkan penyerapan kolesterol dalam usus.

3. Pengurangkan tekanan darah mungkin disebabkan oleh kandungan serat yang tinggi dan pelbagai mikronutrien dan vitamin yang terkandung dalam serbuk beras perang segera Nature's Own. 

 

Untuk Maklumat lengkap mengenai ujian klinikal, sila ke pautan berikut atau imbas kod QR.

 KLIK UNTUK MAKLUMAT LANJUT

 

中文版 : LINK

English Version :  LINK
Previous Article Next Article